2107782841 3ης ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ 30 - 34, Ζωγράφου tomarasvaggelis@gmail.com


Η κοπή με πλάσμα είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την κοπή χάλυβα και άλλων μετάλλων (και μερικές φορές άλλων υλικών). Σε αυτή τη διαδικασία ένα αδρανές αέριο (σε ορισμένες περιπτώσεις πεπιεσμένος αέρας) εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα από μια μικρή οπή που βρίσκεται σε ένα ακροφύσιο.

Ταυτόχρονα διαμέσω του αερίου δημιουργείται ένα ηλεκτρικό τόξο ανάμεσα σε ένα ηλεκτρόδιο που βρίσκεται μέσα στο ακροφύσιο και την επιφάνεια που πρόκειται να κοπεί. Αυτό το τόξο μετατρέπει ένα μέρος αυτού του αερίου σε πλάσμα. Το πλάσμα είναι αρκετά θερμό, ώστε να λιώσει το μέταλλο στο σημείο στο οποίο προσπίπτει.

Ταυτόχρονα λόγω της ταχύτητας που έχει απομακρύνει το λιωμένο μέταλλο (φυσώντας το) μακριά από το σημείο κοπής. Συνηθισμένα  υλικά που κόβονται με πλάσμα είναι ο χάλυβας, ο ανοξείδωτος χάλυβας, το αλουμίνιο, ο ορείχαλκος, ο χαλκός καθώς επίσης και άλλα αγώγιμα μέταλλα.

H κοπή πλάσματος χρησιμοποιείται συχνά σε εργαστήρια που κάνουν διάφορες κατασκευές, επισκευές αυτοκινήτων, βιομηχανικές κατασκευές καθώς επίσης και εργασίες διάλυσης διαφόρων μεταλλικών κατασκευών. Λόγω της υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας κοπής, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, η κοπή πλάσματος χρησιμοποιείται από μεγάλης κλίμακας βιομηχανικές εφαρμογές CNC μέχρι μικρές εφαρμογές από ερασιτέχνες.

 


3ης ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ 30 - 34, Ζωγράφου 15772 / Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107782841
Κινητό: 6972860792
ΩΡΑΡΙΟ: Δευτέρα - Παρασκευή 7:00 - 20:00